Velkommen

Min oldefar Jacob Berg med familie.
Fotografert i 1900, Tørnes i Tysfjord

Slekts interessen startet for 20 år siden med et brev fra Charles Ellingsen som ønsket opplysninger om slekta vår, han skulle skrive bok om Ellingsen slekta en gren av Benkestok slekta. Vi svarte på brevet men anetavla han sendte med ble lagt i en skuff og jeg tenkte ikke mere på den. Men 5 år senere fant jeg det igjen, samme dag var jeg på biblioteket og der fant jeg en bok om Benkestok slekta skrevet av Wilhelmine Brandt, der fant jeg mange flere aner. Slekts interessen var da født, men den tok virkelig av da DIS-Salten ble opprettet der traff jeg flere likesinnede og flere som forsket på de samme slektene som meg.

Jeg anbefaler alle som driver med slekts forskning å melde seg inn i en slektsforening. Dis-Salten driver å registerer Skifter i Salten, har du slekt i dette området anbefales den på det varmeste.

Slekts opplysningene mine har jeg funnet i forskjellige slektsbøker og bygdebøker, har i den senere tid prøvd og sjekke opp opplysningene mot kirkebøker så langt det lar seg gjøre.

Peder Jensen

Jeg bruker Reunion til mac som registrering program, jeg er veldig godt fornøyd med programmet, det er et enkelt program å komme igang med og det har de funksjoner og rapporter jeg trenger. Man kan også få kjøpt Norsk språkfil.

For visning av min slekt på internett har jeg valgt å bruke The Next Generation of Genealogy Sitebuilding et rimelig alternativ med et hav av muligheter.

Send gjerne en mail til meg hvis du ønsker mere informasjon eller om du har noen rettelser eller tilføyelser.